Så mycket bajs

Nu har jag haft sniglarna i samma akvarie i ungefär tre veckor och det är dags att städa. Sniglar bajsar nämligen. Så mycket bajs. Jag har en idé för att komma runt det problemet. Det finns en liten varelse som man kan ha i den här typen av terrarier som underlättar. Hoppstjärtar är små varelser, de ser ut som små vita gråsuggor (”ser ut” säger jag men de är så små att det är svårt att se dem som något annat än små vita prickar). Hoppstjärtar hjälper till att bryta ner gammal mat och annat som man inte vill ha.

Så jag har tömt och tvättat akvariet från att innehåll (inget tvätt- eller diskmedel, bara varmt vatten- blötdjur kan vara extremt känsliga). Jag har plastat in all jord och all oäten mat och lagt det i frysen. Det finns ju ingen anledning att börja en ny tankfilosofi med gammal mat och smutsig jord.

Jag kan också tydligt se att mina små vänner, som från början var av samma storlek är nu uppenbart olika stora. Kan det vara så att de som växt mest är de som gillar kraftfoder? Eller är det någon form av nedärvd skillnad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *